Werkwijze


Even in het kort welke stappen er worden genomen:

–> Je maakt een afspraak voor een fotoshoot
dit kan via het contactformulier, email of social media

–> Je boekt een pakket naar keuze. Uiteraard kunnen we het pakket geheel naar jou wens samenstellen.

–> We spreken samen een plek af waar we foto’s gaan maken.

–> De fotoshoot vindt plaats, hierna ga ik aan de slag door het maken van een selectie.

–> Voor jou wordt het nu moeilijker, er moet een keuze gemaakt worden. Welke foto’s gaan het worden?

–> Na je keuze, ga ik je foto’s optimaal bewerken. Hierna worden ze via WeTransfer naar jou verzonden.

En dan…… kun jij genieten van je eigen foto’s!

Kleine kinderen

Dit is soms de grootste uitdaging, ze doen wat ze willen en dat maakt het werken met kleine kinderen zo leuk!  Het beste kun je, je kindje vooraf voeden en verschonen. Waarschijnlijk hoeft dit tijdens de shoot dan niet meer te gebeuren.
Het allerbelangrijkste is: blijf rustig! Soms hebben ze ook even tijd nodig om te los te komen, dit is geen probleem. Go with the flow.

Kies voor comfortabel

In welke kleding voel jij je prettig? Welke kleur staat je goed? Draag waar jij je lekker in voelt. Wil je voor safe kiezen? Kies dan voor pastel kleuren. Deze kleuren houden je foto’s fris en rustig. Ze zorgen er ook voor dat je opgaat in de omgeving doordat deze kleuren zelden vloeken met de omgeving. Omdat pastelkleuren goed zijn te combineren, zit je eigenlijk altijd goed. Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd mooi om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen.

Let’s go outside

Ik fotografeer alleen op buitenlocaties. We hebben dus te maken met weersomstandigheden. Kleed je naar het seizoen. In de zomer houd je het luchtig en fris en in de winter werk je vooral met laagjes. Doe je een fotoshoot in het bos, op het strand of tussen gekleurde bloemen? Bedenk dan welke kleuren kleding hier het beste bij passen. Liggen er waterplassen? neem regenlaarzen mee, ook leuk!

No Go

Tegenwoordig zijn er super leuke shirts met grote grappige printen erop of bijvoorbeeld teksten. Leuk, maar als iedereen dit draagt kan dit zorgen voor een schreeuwerig effect. Persoonlijk zou ik kiezen voor rustige kleding, dit is ook meer tijdloos. Misschien heb je met een digitale camera al eens geprobeerd een beeldscherm te fotograferen en stonden er op je foto ongewenste, vreemde strepen. Ook bij kleding met streep patroon kunnen zulke strepen opduiken. Dit effect wordt moiré genoemd en kan erg hinderlijk zijn. Gestreepte of te kleine hokjes op kleding is voor mij persoonlijk een no go!

Gezellig samen op de foto

Doe je samen met mensen een fotoshoot? Probeer de kleren op elkaar af te stemmen, dit houdt niet in dat je persé dezelfde kleur moet dragen. Maar bedenk kleuren die samen gaan. Een harmonieus kleurenschema kan het verschil maken tussen een goede sessie en een geweldige sessie. Maar dan nog! Trek aan waar jij je goed in voelt, ook al val je met deze keuze misschien een beetje buiten de groep…

En vergeet vooral niet…

Te genieten! Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die na afloop jouw kant op komen! Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we gegarandeerd een  spontaan moment te pakken hebben. 


Slecht weer? je afspraak kan verplaatst worden!

Wat te doen bij slecht weer….

Natuurlijk willen we de beste weersomstandigheden hebben tijdens de fotoshoot, maar dit hebben we helaas niet in de hand. Gelukkig kun je, je fotoshoot bij een slechte weersvoorspelling, 24 uren van te voren kosteloos verplaatsen. Geen nood dus! Ook ik houd de weersvoorspellingen altijd in de gaten, vertrouw ik het niet, dan ontvang je een mail van mij. We kunnen dan gezamenlijk overleggen wat we gaan doen.

Deze kleur kleding doen het altijd goed: